10 sfaturi pentru intretinerea si curatarea hainelor de blana

Va oferim 10 sfaturi privind curatarea si intretinerea hainelor din blana, pe care le puteti aplica acasa. Totusi, in cazul petelor dificile prima noastra recomandare este sa duceti haina la un centru specializat.

1.   Daca v-ati murdarit haina de noroi, spalati-o cu apa rece. Daca nu iese, frecati pata cu un cartof taiat in doua. Daca pata se incapataneaza sa iasa, spalati-o cu apa calduta si otet.

2.   Puneti peste petele mai vechi putin praf de amidon. Lasati sa actioneze 15 minute, apoi frecati cu un burete.

3.   Pentru curatat, folositi numai carpe albe de bumbac, in nici un caz colorate.

4.   Blanurile albe se curata frecandu-le cu malai fierbinte, talc sau faina alba. Dupa ce se curata bine, se scutura de mai multe ori.

5.   Blanurile se pot degresa cu tarate proaspete de grau.

6.   In cazul in care haina de blana este umeda, dupa o plimbare rapida in ploaie sau ninsoare, se depoziteaza intr-un spatiu uscat.

7.   In cazul in care petele sunt de ceai sau cafea, acestea se spala numai cu apa rece.

8.   Blana necesita o anumite circulatie a aerului atunci cand este depozitata. Asigurati-va ca nu o tineti intr-o punga de plastic, ci intr-un spatiu ventilat natural, iar cand o transportati puneti-o intr-un sac de panza.

9.   Folositi un umeras de plastic cu capete rotunde sau cel mai bine un umeras captusit, dar in nici un caz nu o tineti agatata de o gaica in cuier sau pe un portmantou care are capete ascutite.

10.  Daca doriti sa periati haina nu folositi o perie aspra, care o poate deteriora. Frecati cu degetele, in directia in care doriti sa se indrepte firele de par.

Echipa noastra va doreste succes. Iar daca aveti nevoie de o firma de curatenie, nu ezitati sa ne sunati!