6 lucruri de care sa va temeti in restaurante

Nota de plata intr-un restaurant poate veni la pachet cu o portie de microbi. Tacamuri sau pahare spalate insuficient, grupuri sanitare nedezinfectate…cam asta e ceea ce vedem imediat. Dar ce se intampla dupa “cortina”?

La Dr.Oz (Euforia TV), un reprezentant al Directiei de Sanatate Publica din SUA vorbeste despre pericolele din restaurante si face o lista la care nu ma gandisem  pentru ca as fi inceput probabil cu ospatarii si bucatarii care nu se spala pe maini dupa folosirea toaletei… Dar cum microbii sunt internationali, de ce n-ar fi si pericolele din restaurante?

Limonada – atentie la tot ce contine felii de lamaie. Lamaile nu se spala in bucatarie si sunt pline de microbi pentru ca au fost manevrate de o multime de persoane pana sa poposeasca intr-un pahar de limonada.

Tavile din restaurantele fast food – sunt pline de microbi, nu se dezinfecteaza decat foarte rar, asa ca daca va pica mancare pe ele, microbii sunt bonusul.

Mancarea la recipient – daca va ramane mancare si o vreti pentru acasa, cel mai bine cereti recipientul pentru a va incarca singuri mancarea. Nu stiti daca ospatarul care a luat nota si a numarat banii nu v-a trantit mancarea cu mainile in recipient.

Carafa cu vin sau cu apa – niciodata carafa nu trebuie sa atinga buza paharului. Carafele sunt reincarcate si ele circula de la o masa la alta, de la un pahar la altul, o zi intreaga. Fiti atenti ca atunci cand vi se toarna din carafa, aceasta sa nu intre in contact cu paharul dvs.

Discutiile aprinse cu ospatarii – da, obiceiul de a scuipa in mancare este international. Daca aveti vreo nemultumire, exprimati-o elegant ca sa nu fiti taxat.

Mancarea de la bufet – atunci cand va puneti singuri in bol salate sau mancare expusa, uitati-va la cantitatea aflata in recipient. Cele “pe terminate” sunt vechi, in timp ce tavile pline ar fi o garantie ca marfa e proaspata.