Curatenia de vara: cum o facem?

sunE timpul sa facem curatenia de vara, mai ales ca temperaturile au devenit placute, in sfarsit!!!Daca nu stiti cu ce sa incepeti, am scris noi o lista:

  1. Covoare. Vara e bine sa le aspiram, sa le periem si sa le aerisim pe batator, apoi sa le facem sul pentru a le depozita. Covoarele atrag foarte multa mizerie, de aceea e bine sa luam o pauza de la stresul de a le aspira tot timpul. O pardoseala frumoasa este de preferat oricarui covor.
  2. Pilote. Le inlocuim pe cele cu conform termic ridicat cu ceva mai lejer. Inainte de a le depozita trebuie sa le spalam. De altfel, pilotele trebuie spalate de doua ori pe an. Indicatiile de pe eticheta sunt foarte valoroase, nu le ignorati.
  3. Perne. Trebuie musai spalate la 3 luni. Cele cu pene de gasca sunt mai pretentioase, dar daca vreti sa scapati usor si sa nu va puneti masina de spalat in pericol le duceti la curatatorie.
  4. Haine de vara si incaltaminte. Le spunem adio si hainelor de iarna pe care le spalam si le depozitam in locuri care necesita aerisire. La fel si cu cizmele, pentru care folosim produse speciale de intretinere si daca nu le avem, atunci o perie moale, o carpa de bumbac si apa calda pot fi de ajutor. Pastram incaltamintea curata si uscata in locuri ferite de soare si de umezeala, pe calapod, pentru a nu se boti. Putem introduce in cizmele lungi o revista rulata sau chiar o sticla de plastic.
  5. Insecte. E vremea paianjenilor care isi tes panze ca sa-si atraga victimele. Le plac zonele intunecate ale casei, colturile sau acele locuri cu mult praf. Folositi aspiratorul si nu matura pentru a va asigura ca ati capturat prada. Gandaci, molii, muste, tantari – constituie hrana paianjenilor. Asta inseamna ca si-a gasit-o in casa dvs, deci trebuie eliminata si sursa care ii atrage in casa.
  6. Flori. Scoatem afara ghivecele cu flori pentru a fi imbratisate de razele soarelui. Atentie insa la florile care nu se simt prea bine in compania soarelui – vezi: lavanda, fuchsia, Cerceii Doamnei.

Daca nu aveti timp sa faceti curatenie, sunati-ne! Va ajutam oricand, trebuie doar sa stabilim impreuna o programare: 0724335373.