Firma de curatenie – cum o alegem?

Am mai vorbit despre alegerea firmelor de curatenie. Google adwords este foarte generos – sunt o multime de firme de curatenie care isi cumpara reclame si practic alegerea se face usor. Tastati “firma de curatenie” sau “firma curatenie” si va apar reclame plus oferta altor  zeci de firme. De pagina intai de regula nu se trece, deci cei care sunt pozitionati pe urmatoarele pagini aproape ca nu exista in optiunile de cautare. Ca sa ajungi pe primele pozitii, cele platite, trebuie sa alimentezi constant contul cu bani si nu stii cati clienti vei capata. Omul da click, citeste informatiile de pe site, se sperie sau nu de bani, si pleaca.

Asta cu speriatul este discutabila. Fiind o munca grea, bruta, ar trebui sa fie si una foarte bine platita. Dar stiti cum suntem noi: daca notarul cere 5.000 de euro dam fara sa cracnim, daca instalatorul cere 50 de lei doar pentru o vizionare facem la fel, dar cand e vorba de curatenie si de munca grea devenim dintr-o data atenti la bani. Curatenia facuta de firme este inca un lux. Dar cred ca este singurul domeniu in care preturile au ramas nemodificate. S-au scumpit toate, dar curatenia unei garsoniere costa tot la fel: 250 lei. Benzina, solutiile, echipamentele – toate sunt mai scumpe, dar noi am tinut aceleasi preturi, la fel ca si celelalte firme.

Dar sa revenim: cum alegem o firma de curatenie?

Daca o luam de pe adwords  e bine pentru ca acolo apar firme cu potential, cu experienta, care isi permit sa investeasca in imagine ceea ce inseamna ca au clienti, dar si mai bine ar fi daca am avea o recomandare. referintele sunt sfinte, dar nu suficiente. S-ar putea sa functioneze zicala “la pomul laudat…”, cum ar fi posibil ca o firma no name sa va faca o treaba minunata.

Cred ca prima interactiune cu reprezentantul firmei care vede spatiul si il evalueaza este esentiala. Va veti da seama de multe lucruri. Prima impresie conteaza enorm.