Firma de curatenie sau femeia de serviciu de la bloc? (II)

“Daca am nevoie de curatenie, in loc de o firma specializata nu mai bine ma descurc cu femeia de serviciu care face curatenie in bloc?”.Este o intrebare care a trecut multora prin cap. Uneori s-a concretizat cu rezultatele dorite, alteori a iesit rau de tot.

Despre a doua varianta vreau sa va povestesc. Ne-a spus o femeie care ne-a chemat sa-i curatam apartamentul de doua camere mostenit de la tatal sau. Batranul se folosea curent de serviciile unei femei care spala scarile blocului. Ii dadea 100 de lei pe luna, bani primiti de la fiica lui. Uneori, batranul zicea ca mai pune si el putin din pensie ca sa fie femeia fericita. Pentru ce avea nevoie, era suficient si ieftin – aspirat mocheta, spalat geamuri, vase, curatenie in baie. Cam de doua ori pe luna. Colaborarea a mers vreo 4 ani fara vreun motiv de nemultumire. Cand batranul s-a prapadit, cauta-i actele de casa. A venit toata familia, a rascolit totul – omul le spusese ca apartamentul e mostenirea lor, actele le gasesc in sifonier, asa ca oamenii nu si-au batut capul. Ia si femeia de unde nu-i. In schimbul ei, la telefon s-a otarat un nene cu chef de galceava:
– Apartamentul a fost dat nevestei mele, daca voi nu l-ati ingrijit cum trebuie, i-a lasat ei totul. Si l-am si vandut, asa ca nu va mai zbateti atata. Unde erati cand femeia mea ii facea mancare si curat?

Curatenia asigurata batranului a fost mai ieftina decat un serviciu realizat de o firma de curatenie  (sa mai spun ca atunci cand au venit fetele noastre s-au crucit de modul in care lucrase femeia blocului, parca fusese legata la ochi?) dar ce-a urmat a costat mult. Procese, nervi, nopti nedormite, amenintari. Intr-un final, s-a descoperit un fals grosolan in acte, o facatura realizata cu un complice, usor de demontat de un avocat priceput dar scump.

O istorie cu morala: aveti grija pe cine primiti in casa, cui ii dati cheile, in cine va incredeti.