La cat timp spalam pernele?

Pentru unii, intrebarea de mai sus este nefireasca: Cum adica sa-mi spal perna? Nu am ajuns atat de departe cu curatenia!

Daca ati afla insa ca perna dvs pe care ati cumparat-o acum cativa ani e deja plina de acarieni, bacterii, praf si insecte de pat, probabil n-ati mai considera-o atat de imuna la “daunatori”. Asadar, pernele trebuie spalate o data la maxim 3 luni, in functie de cum dormiti – daca transpirati, daca o folositi des (si pentru somnul de pranz). Urmati indicatiile de pe eticheta. Pernele cu umplutura sintetica sunt cel mai usor de spalat la masina. Daca aveti din cele cu pene/puf, trebuie sa stiti ca acumuleaza multa piele moarta si sunt greu de spalat la masina, dar confortul asigurat de acestea este superior celor sintetice. Asadar, puneti-le in masina (cate una) si setati programul de spalare lucruri delicate, puneti-le la soare pentru ca le trebuie ceva timp pana sa se usuce bine.

Sfatul nostru: schimbati-va pernele chiar azi. Cumparati unele noi, preferabil cu material sintetic de umplutura care se spala foarte usor, puneti-le intr-o husa si apoi protejati-le cu o fata de perna de bumbac si veti avea asigurat un somn bun si igienic.