Cum spalam geamurile

 

O greseala frecventa pe care o vedem pe youtube in filmuletele unde diverse gospodine spala geamurile este faptul ca geamul nu este curatat mai intai de praf. Sprayul cu solutie de curatat dat pe un geam murdar este o greseala elementara. Si totusi, americanii in filmuletele lor how to… asta fac.

Continue reading

Curatenia de criza

Prin curatenie de criza intelegem acea curatenie “zorita” de prezenta unor musafiri neasteptati. Pentru ca nu veti avea timp sa puneti casa la punct, va sugeram sa incercati varianta americana: mutati fotoliul in hol, scaunele de la bucatarie in mjlocul casei si cand veti primi musafirii, le veti spune cu scuzele de rigoare ca tocmai incepuserati curatenia generala. Astfel, mizeria din casa va fi inteleasa si nici nu vor sta pe capul vostru prea mult!

Continue reading

Cum scapati de acarieni?

In primul rand, cine sunt aceste creaturi microscopice si cu ce se ocupa?

Numele lor din dictionar este Dermatophagoides pteronissinus, in traducere ACARIENI. Sunt microscopici si se ascund in saltelele de pat, covoare, tapiterii, haine groase. Acarienilor le plac dormitoarele, asa ca se cuibaresc acolo. Adora praful si particulele de piele descuamata, deci va dati seama ce scarbosi pot fi! Ce nu le place? Frigul. Într-un gram de praf pot sa traiasca aproximativ 20.000 de acarieni, deci am putea spune ca stam in casa cu familia si acarienii. Doar ca ei nu platesc intretinere.

Continue reading