CUM SA ITI ORGANIZEZI PAHARELE SI CANILE

Poate majoritatea dintre noi incepem aceasta frenezie de cani si pahare cu un set din fiecare si apoi unele se sparg, iar noi cotinuam sa adaugam si sa adaugam… formand o colectie nedorita si un haos de care nu ne putem desparti usor. Apoi vin copiii in familie si adaugam acele canute din plastic colorate, pahare cu Popeye cu Coca Cola…. Mai vin si prietenii cu canute cadou. Apoi plecam in excursii si in bucuria momentului, cumparam cani souvenir si pahare de toate dimensiunile pe care le inghesuim printre toate celelalte din dulap sau vitrina. Si nimic nu mai este la set, dar toate par sa fie asa dragute ca intr-un targ de suveniruri. Iar noi nu gasim niciodata timpul sau taria de suflet sa ne descotorisim de multitudinea lor, asezate haotic in dulap.

Continue reading

CUM SA ITI ORGANIZEZI LENJERIA DE PAT SI PROSOAPELE

    Rolled-Towels

  • Incepe prin a alege 3 seturi de lenjerie pentru fiecare pat din casa. Un set in folosinta, al doilea murder in cos, si al treilea gata pentru schimbat.
  • Rezista tentatiei de a pastra lenjeria veche. Pentru fiecare set nou pe care il cumperi, renunta (pensioneaza) la unul vechi.
  • Foloseste intotdeauna lenjerie in set: aceeasi culoare/model pentru fetele de perna, cearsaf, fata de plapuma sau cearsaf pentru acoperit
  • Sorteaza seturile de lenjerie dupa culoare.Un mod usor de a le sorta este sa pui fiecare set intr-una din fetele lui de perna.
  • Intotdeauna pune setul proaspat spalat sub toate celelalte.In felul acesta, se vor uza in mod egal.
  • Foarte important este sa le impaturesti cu grija. Astfel, locul unde le tii va arata ingrijit si va fi usor sa le reperezi.
  • Articolele de lenjerie de pat desperecheate pot fi pastrate intr-o lada/cutie speciala, etichetata “Felurite”.

Continue reading

De ce firmele de curatenie nu maresc preturile?

De 8 ani, preturile in curatenie au ramas la acelasi nivel. Cred ca este singurul domeniul al serviciilor in care preturile nu au crescut deloc si pentru asta ar fi doua explicatii. In primul rand cererea, care raportata la numarul de firme de curatenie existente pe piata din Bucuresti, este inca mica. In al doilea rand, convingerea ca o firma de curatenie care face ce as putea face si eu daca as avea timp, chef, putere, ajutoare, aspiratoare si solutii profesionale, nu trebuie sa coste mult. 

Continue reading

Curatenia la mutarea intr-o casa noua

Ma mut in casa noua!

Da, e un motiv de bucurie dar si de ingrijorare. Cine se va ocupa de curatenia dupa constructor?
Daca vreti ca lucrurile sa mearga rapid si fara stres, atunci sigur veti apela la o firma de curatenie. Daca sustineti ca nu aveti bani de cheltuit, veti vedea cat de chinuitor va fi tot acest efort pe care il veti face. Deci sfatul nostru este sa apelati la profesionisti. (Preturile pentru curatenie sunt mici in comparatie cu munca depusa).
De cele mai multe ori constructorii lucreaza cu atentie, dar sunt si multe cazuri in care ce ramane “dupa” poate fi rezolvat doar de profesionistii in domeniu.
Pretul pentru curatenie variaza in functie de marimea locuintei, de gradul de murdarire si de acoperire si de complexitatea cerintelor. De aceea el va fi prezentat dupa vizionarea spatiului.

Continue reading