Cum sa iti organizezi incaltamintea

Ah, cat m-a macinat aceasta problema! Locuind intr-un apartment cu spatiu masurat pentru orice lucru, si cumparand pantofi foarte des, am inghesuit si inghesuit…pana cand nu mai stiam exact ce am si unde sa ii pun.  Cat stress si nervi pentru niste simpli mergatori! Nu le puteam gasi un loc potrivit…decat in picioarele mele. Asa ca am pornit in navigare pe internet pentru idei ffff practice. Sper sa iti fie de folos, .

Continue reading

Curatenia la indemana tuturor: 4 metode de a scoate petele de transpiratie

Hainele tale se pateaza cateodata  de transpiratie si stim cat de greu se scot aceste pete… Iata cateva metode testate de a le curata:

1. Foloseste detergent lichid care contine ingredient oxygenate (uita-te la lista cu ingredientele care incep cu ‘oxy’); toarna putin peste pete si freaca incet . Lasa-l ½ ora. Apoi spala-l normal. Daca nu ai la indemana un detergent lichid, poti folosi si un sampon (in acelasi mod).

2. Pe articolele colorate de imbracaminte, foloseste un amestec format din doua cani cu apa si patru linguri de otet alb. Inmoaie articolul timp de ½ ora si apoi spala-l cu apa rece.

3. Un alt mod grozav de a scoate petele de transpiratie de pe articolele albe de imbracaminte este peroxidul de oxygen. Acesta descompune reziduurile de transpiratie si astfel le elimina, impiedicand de asemenea si inchiderea la culoare a articoleleor de imbracaminte, lucru ce se intampla de-a lungul purtarii lor. Timp de ½ ora lasa la inmuiat haina sau partile patate intr-un amestec egal de apa si peroxid de oxygen. Apoi spala in apa rece si usuca in aer liber. Daca inca se mai vede pata, mareste cantitatea de peroxid din amestec (ex: 40% apa + 60% peroxid de Oxigen), lasa la inmuiat inca 30 de minute dupa care spala in apa rece.

4. Inmoaie haina in apa calduta si apoi scoate-o afara. Toarna detergent lichid peste pete si pune haina la soare avand grija sa mai uzi cu apa din cand in cand petele. Dupa 3 ore, spala haina in apa rece si apoi pune-o la uscat in aer liber.

Oricand aveti nevoie de sfaturi privind curatenia caminului dvs, scrieti-ne!

Succes! Ama

Cum scapam de microbi

Mai multi clienti ne-au intrebat care trebuie sa fie frecventa dezinfectarii obiectelor din locuinta personala. Cum solutiile profesionala de curatenie nu sunt la indemana oricui, puteti sa folositi solutiile clasice: clor, otet si spirt. Cel putin saptamanal, am spune, dar daca aveti musafiri, folositi des frigiderul, faceti cumparaturi regulat nu strica sa dezinfectati obiectele care atrag microbii mai des.

Continue reading