Vine cheful la curatenie!

Categoric, cheful nu poate face mare lucru. Intra într-un restaurant aflat in prag de faliment, se minuneaza de lipsa de curatenie care bate la ochi si se pune sarguincios pe treaba, dupa ce arunca  tigaile jegoase pe jos, intr-un acces de revolta controlata. Patronii par mirati atunci cand este demascata mizeria din bucatarie, casca ochii mari si se jelesc de parca ar intra acolo o data la 10 ani. Falsa nemultumire a patronilor fata de personal da si ea bine la camera, asa ca trebuie sa fie cat mai veridica. ”Mi-e rusine cu voi. Nu stiu ce ma face sa nu va dau afara acum!”, spune o tanti care se crede mare patroana doar pentru ca lucreaza în restaurante din anii 80.  Asta a invatat ea atunci si asta aplica si acum: clientul poate manca orice stricaciune.

Imaginile demne de Protectia Consumatorilor sunt oribile: tigai negre de grasime, cratite ciobite, frigidere infecte care adapostesc carne stricata, mizerie pe blatul de lucru, ingrediente ieftine, plite si cuptoare ruginite.

Cheful poate schimba meniul, poate schimba interiorul unui restaurant, poate aduce 10 firme de curatenie dar nu poate schimba mentalitatea patronilor. De asta cred ca demersul lui este doar un bun subiect pentru TV. Clientul poate fi pacalit cu usurinta, important e sa coste cât mai putin mâncarea lui, sa manance ce-i mai prost pe piata si mai ales sa nu ajunga nimic la cos si sa fie revalorificat.

Emisiunea Vine cheful de la ProTV  îmi taie constant cheful de a mai intra într-un restaurant. As putea pune pariu ca acesti sefi de local vor continua sa-ai bata joc de clientii lor cu aceeasi iresponsabilitate senina.

Poate îmi veti spune ca nu toate restaurantele sunt la fel, ca ati beneficiat de servicii impecabile, mâncarea a fost perfecta, cheful nemaipomenit, bucatariile straluceau de curatenie. Si întreb acum: Atunci, de ce n-avem nici macar un restaurant cu stea Michelin din cele 8.000 înregistrate?

Daca are cineva un raspuns multumitor, sa-mi zica…