Cand facem curatenia de primavara

Curatenia de primavara se face atunci cand cizmele nu mai au niciun rost sa fie la indemana si cand pilota e deja prea calduroasa. Acestea sunt semnele curateniei generale de primavara, care incepe cu mutarea lucrurilor. Cele de iarna sunt spalate si depozitate in spatii care vor fi aerisite constant, iar cele usoare, de primavara, sunt aduse la spalat si instalate pe portmantouri.

Acesta este barometrul care ne anunta curatenia de primavara.

In multe case, debaralele sunt “blocate” de cizme, etanseitatea geamurilor este ajutata cu rulouri care sa nu lasa frigul sa patrunda, iar cuverturile groase, d eiarna stau inca pe pozitii. Cand de toate acestea nu va mai fi nevoie, atunci am intrat in primavara.

Din punct de vedere astronomic, începutul primaverii este legat de echivalenta dintre durata temporala a zilei si a noptii, timp al anului numit echinox în astronomie. Astfel, în emisfera nordica, echinoxul de primavara este datat astronomic în jur de 21 martie al fiecarui an, în timp ce în emisfera sudica acelasi echinox este în jurul datei de 23 septembrie. Similar, terminarea primaverii si începutul verii astronomice este considerata a fi în jurul datei când ziua devine maxima, iar noaptea minima, timp al anului numit solstitiu de vara. Astfel, în emisfera nordica solstitiul de vara este datat în jurul datei de 21 iunie, respectiv în emisfera sudica, acelasi solstitu este plasat temporal în jurul datei de 21 decembrie.

ama

Leave a Reply

Your email address will not be published.