Curatenia de sarbatori: 8 ponturi

Mai este putin si vin sarbatorile. Casa dvs este curata? Va ajutam s-o faceti asa cum va doriti!

1.      Incepeti curatenia din ultima camera si luati-va intr-o cutie/galeata tot ce aveti nevoie – solutia de spalat geamuri, prosoapele de hartie, carpa de praf, aspiratorul. Nu uitati ca operatiunile incep de sus in jos.

2.      Aspirati covoarele cu migala. Aspiratoarele neprofesionale nu reusesc sa colecteze decat 50-60% din mizerie, iar daca va mai si grabiti, nu o sa faceti nimic. Nu uitati sa stergeti praful de sub covoare – este locul care se uita intotdeauna. Folositi aspiratorul si pentru praful de pe pereti, chiar si de pe tavan. Daca ati sterge cu o carpa alba peretii, v-ar mira sa vedeti cat praf s-a adunat! Aspirati toate panzele de paianjen care s-au format pe pereti.

3.      Asternuturile trebuie schimbate, iar salteaua curatata cu aspiratorul. Nu puneti niciodata asternuturile direct pe saltea, ci protejati-o fie cu o husa, fie cu un pled. (Numai aspiratoarele profesionale va pot ajuta in lupta impotriva acarienilor care se dezvolta in saltele pentru ca au o putere de aspirare de pana la 35 de centimetri.) Acarienii sunt organisme microscopice care se hranesc cu piele moarta, mucegai si bacterii. Nu va puteti imagina cate bacterii sunt in saltea si cum miros acarienii (a carne moarta). Brrr! Daca ar fi sa ne luam dupa medici, salteaua ar trebui schimbata o data la o luna.

4. Pentru ca tot vorbim despre microbi, schimbati buretii de la baie si de la bucatarie. Daca nu va indurati sa-i aruncati saptamanal pentru ca strang o multime de microbi, puneti-i intr-un vas (separat) si turnati apa fierbinte peste ei, impreuna cu un detergent. Lasati-i cateva minute, apoi scoteti-i si clatiti-i bine cu apa rece.

5.      Stergeti praful de pe mobilier, dar si in locurile in care nu se vede – in spatele caloriferelor, pe muchiile usilor, de pe plinte, ramele tablourilor, ale jaluzelelor, de pe ceasurile de perete. Intotdeauna cand folositi o solutie pentru mobila, o pulverizati dupa ce ati sers praful. Stergeti cu miscari circulare.

6.      Puneti in dormitor vase din ceramica cu apa pentru a asigura umiditatea normala a camerei (le puteti pune chiar pe sifonier).

7.      Sa nu va lipseasca detartrantul cand faceti curatenie in bucatarie si baie. Lasati-l sa actioneze 10 minute pe gratarul de la aragaz, gratarul din cuptor, hota, robinete, si in toate locurile unde s-a strans grasime. Face adevarate minuni.

8.   Curatati cada, faianta si sapunul intarit cu un amestec de otet si apa puse intr-un pulverizator.

Faceti loc bradului, decorati casa si puneti un CD cu colinde. Sarbatorile sunt pe drum!

Leave a Reply

Your email address will not be published.