6 locuri din casa surprinzator de murdare

Curatenia casei nu-i o activitate usoara. Peste tot intalnim  iubitori de murdarie, asa ca razboiul trebuie sa fie unul decisiv.Iata la ce trebuie sa fiti atenti:

1.Chiuveta de bucatarie – incredibil, dar este mai murdara decat WC-ul!

Resturile de mancare din farfurii, chiar daca nu le vedeti, se imprastie pe peretii chiuvetei si favorizeaza un mediu favorabil pentru formarea bacteriilor.

Sfat: clatiti chiuveta cu clor si apa fierbinte o data pe zi si turnati clor pe scurgatorul de apa; lasati asa ½ ora. (un alt sfat: schimbati des buretele de spalat)

2.Periuta de dinti – o folositi sa spalati microbii din gura, o clatiti si o puneti la loc uda. Bacteriile  se formeaza numaidecat. De asemenea, daca trageti apa cu capacul ridicat la WC, stropi minusculi se imprastie in aer si se aseaza oriunde, inclusiv pe periuta de dinti.

Sfat: clatiti periuta cu apa fierbinte, apoi lasati-o undeva unde se poate usca intre spalari si …departe de WC. Schimbati des periuta de spalat (1-2 ori/luna).

3.Solnita cu piper si sare: adesea nu ne gandim sa le spalam decat daca mizeria pe ele e vizibila. Si uz dupa uz, se formeaza bacterii pe care le transmitem celor cu care mancam la masa.

Sfat: cand stergeti masa, stergeti si sarea si piperul (inclusiv suportul).

4.Telecomanda TV: o scapam adesea pe jos, o pierdem intre pernele de canapéa, tusim si stranutam pe ea, o dam celorlati. Este unul din locurile de party favorite ale bacteriilor! Cu invitati cat mai multi!

Sfat: Stergeti telecomanda cu servetele dezinfectante cel putin o data pe saptamana. Sau cu alcool (asta daca o puteti gasi sau daca o lasa din mana sotul dvs!)

5.Tastatura computerului – lucram pe ea, mancam pe ea, stranutam pe ea, varsam bauturi pe ea, ne pieptanam deasupra ei, matreata, oh, lista e lunga. Resedinta bacteriei E.coli. Pe tastatura s-au gasit bacterii mai periculoase decat s-au gasit pe capacul WC.

Sfat: intoarceti-o cu fata in jos si scuturati-o temeinic. Aspirati-o. Apoi stergeti-o cu servetele dezinfectante in alcool. Nu uitati si de mouse!

6.Cada – locul unde va curatati nu e curat! In cada s-au gasit toate bacteriile periculoase: streptococi, bacterii rezultate din materii fecale, fungus, si bacteria staph.

Sfat: frecati cada cu un produs care contine oxy sau clor, clatiti cu jet de apa fierbinte, apoi Stergeti-o cu un prosop bine pana e uscata.

Si nu uitati sa va spalati pe maini oricat de des puteti!

Sursa: WebMD. Multumim lui Alice pentru traducere!

Echipa noastra va doreste succes. Iar daca aveti nevoie de o firma de curatenie, nu ezitati sa ne sunati!

Leave a Reply

Your email address will not be published.